Hard work, work.

Phew.. Känner mig helt slut efter en 8 timmars dag på Mariekällgården (ålderdomshem) och ändå gjorde jag knappt någonting. Det jobbiga tror jag nog var att ta in all information och lära sig så mycket som möjligt på en dag. Dom har liksom en checklista (på minst tjugo saker) sm man ska lära sig på 2 dagar.. Jag vet inte ens om vi gick igenom halva idag alltså. Mycket grejer.. Sen måstem an lära sig allas speciella behov, vad dom heter och vad deras rum heter (!?).. Siffror, namn, nya saker, medeciner osv. Kan det bli jobbigare? Känner lite för att bara smyga ner i sängen just nu, men klockan är ju bara sex! Omygad. Det är så mörkt att jag skulle kunna somna nu.. Dock börjar jag 14.30 imorrn och man vill ju inte spoila en sovmorgon liksom.. Gick ju upp fem idag. Kallt som fan var det ute, inte kul. Det var nog det värsta. Annars har dagen varit bra. Alla har varit snälla och trevliga och hjälp mig. Jag har hjälpt dem också, så gott jag kunnat. Diskade lite och sånt.

Det känns.. På något vis som att jag inte ska göra ett skit på lovet.. Men samtidigt så ska jag faktiskt det. Jag ska ju jobba imorrn, jobbar kväll till och med. Kommer sluta 21.15.. Sen på torsdag ska jag promenera med Lisa lite. Lät plugga sen för det MÅSTE jag. Jag måste skriva den där svenskan till nationella.. Vill inte faila. Sen på fredag ska jag upp till den stora staden. Träffa Joy.. Hoppas på lite fler folk också, för jag kommer inte åka upp någe mer sen. Sen på lördag så ska jag till farmor på middag, allhelgona middag, och Jamal ska med, stackarn. Morsan tyckte det lät som en underbar idé.. Haha.. Säkerligen. Lär bergis antingen släpa med mig honom hem eller åka till honom. Saknar honom, för det känns som om vi inte har setts på en evighet.. Eller så är det bara jag som tycker det, för att jag har varit lite nervös inför jobbet osv. Vet inte.. Försökte ringa honom igår och prata, men han svarade inte så jag ringde Kitten istället. Behövde lite uppmuntran inför jobbet tror jag. Var ordenteligt nervös igår och imorse.. Men när jag kom dit så släppte det pretty much. Behövde nog bara lite uppmuntran från dom nya arbetskamraterna och det fick jag ju. Vi åt tårta också, yummeh!

Plötsligt stannade allt.. Bara i någon sekund eller minut.. Kan inte avgöra riktigt. Men just nyss så satt jag bara still och stirrade ut i tomma intet utan att tänka på något alls. Det var skönt. Den lättnaden känner jag med få människor nu för tiden.Kände så oftare förut. Bara att sitta och stirra ut i tomma luften kanske inte var det jag menade, men.. Den där känslan av att inte behöva tänka på något särskillt när man är med någon. Jag kanske borde börja meditera? Känner mig lugn i den sinnesstämmningen.. Avslappnad, lugn och .. Ja.. Lugn. Borde kanske testa det. Eller åka bort. Det är väldigt bra meditation faktiskt. Rekomenderar det väldigt mycket. Borde faktiskt göra det igen. Snart. Tänker för mycket på den där personen jag inte vill tänka på just nu, han som råkade göra mitt liv lite mindre roligt när morsan berättade att han varit här. Vet inte varför eller hur, men just då så kände jag mig precis som när det där jävla problemet med honom dök upp. Och jag som hade varit så sjukt lycklig, glad och välmående i minst två månader.. Men det kan ju bero lite å att det är höst och mörkt också. Vi får se om det blir bättre när våren kommer.. Lite höst/vinter depp är ju något som alla lider av någon gång i livet skulle jag gissa. Yada yada..

IT'S COLD OUTSIDE..

en morgon på väg till jobbet klockan kvart över 6 på morgonen. regnbåge på eftermiddagen dock! vackert.
Mörkt på morgonen - Regnbåge på eftermiddagen.

Idol

Jag brukar inte se på Idol. Jag har knappt sett Idol, ser inte ens uttagningarna.. Men igår, när vi var hos min vän Joel, så såg vi lite på programmet. Inte hela, men mestadels av det.. Dom skulle sjunga ABBA-låtar och det är ju något som gör en nostalgisk faktiskt. Tycker själv att Abba är mysigt att lyssna på ibland och sjunga till, för låtarna kan man ju utantill, för man har ju hört dem när man var liten! Har gillat deras röster och musik..
MEN, jag blir så himla arg/irriterad/ledsen osv på att Idol inte längre är ett musikprogram, utan popularitetsprogram. Okay, det går vl lite ut på vilka som är populära, men snälla. Vem kan ärligt säga att den där lilla ungen, Johan heter han tror jag, sjöng bra nog att faktiskt få vara kvar i Idol på riktigt? Han var verkligen värre än alla andra, men han var den andra som fick veta att han satt säkert. Hur kan man sitta säkert när man låter som om man har någonting i halsen som gör att man blir sjukt hes? Det lät som om han var sjuk och inte kunde sjunga.. Ska inte säga att jag har hört mycket av honom, men efter det där så blir man lite besviken på svenska folket. Hon som åkte ut var isåfall mycket bättre än honom. Visst, ungen är bara 16 och kanske inte har hamnat i målbrottet (som han borde) men alla vet ju at han skulle hamna där någongång. Och rösten blir ju inte detsamma efter det. Men jag tror inte ens att det där hade med målbrottet att göra. Han stod där och skrek istället.. Lät fan värre än vad jag brukar göra ibland..
Det är så sorgligt faktiskt. Är ändå inte musik Sveriges största exportvara?.. Hur många skulle tycka om en falsksjungande 16-åring egentligen?

Hmpf.. Nu till något roligare iallafall. Det är höstlov nu och det började man med en filmkväll. Riktigt trevligt faktiskt, men det var tidig uppgång idag, hehe.. Kvart över sju, bara för att jag skulle följa med min älskling. Han skulle jobba.. Undrar hur det gick, om han somnade eller något. Sen ska han lana till på måndag. Känns lite hemskt att inte vara med honom nu på helgen, men vi ska ses på torsdag. Då ska jag också ta en promenad med min kära Lisa. Ska bli skönt. Det har varit härligt väder än så länge så vi får hoppas att det blir så på torsdag också.
Annars ska jag faktiskt mest plugga hela lovet. Och jobba! Ska på intro på Mariekällgården på tisdag och onsdag och det ska bli spännande.. Samtidigt som det är lite läskigt. Jag hoppas jag klarar av att jobba med äldre. Annars vet jag inte vad jag ska jobba med ärligt talat, men jag tror jag klarar det och det är nog en bra erfarenhet. Dessutom har jag alltid gillat att lyssna på de äldres historier. Speciellt om dom har bott här länge, Södertäljes historia är inte så farligt tråkig som man kan tro.
Sen ska jag också träffa Joy på fredagen här i veckan. Det ska bli mysigt, har inte träffat henne på väldigt länge. Någon mer som jag borde träffa är Kitten. Saknar henne otroligt mycket faktiskt. Vi skulle ha setts idag, men det blev lite strul med kommunikationen där, blir ju så ibland.. Ska försöka träffa en viss Iro också, men vi får se hur det blir med den saken.

Jag har äntligen kommit på vad jag ska göra på temaarbetet. Origami. Det är ju en väldigt gammal pappers-viknings-teknik från Japan. Tror jag ska göra väldigt stora såna konstverk. Ska bara hitta en bra sida/bok som kan hjälpa mig. Den karin ägde var inte så bra på att förklara som jag hoppats.. Men det löser sig nog, det gör det alltid.

Ju mer jag tänker på det också, desto mer blir jag faktiskt sugen på att jobba sm arkitekt. Jag ser lite i tidningarna att dom söker arkitekter, men jag har också hittat en högskola/ett universitet som jag skulle kunna tänka mig att gå på. Frågan är ju då bara om man passar in. Jag är ju inte den smartaste personen om man säger så och absolut inte nom matten.. Och jag behöver Matte C för att klara mig in på den skolan så jag måste plugga upp det på Komvux efter gymnasiet. Men inte direkt, för det kommer jag inte orka. Måste få resa lite först, jag känner verkligen en dragning till det. Jag, Hannis och Hevin ska troligtvis åka runt på Eurotrip eller något sånt. Det är verkligen något som jag skulle vilja göra. Se lite av världen..

Nej, dags för bastu..

Jamal & jag (Creds till Tatjana som tog bilden.)
Den som väntar på något gott,
väntar aldrig för länge.
.. Eller? 

CAD-teknik.. WOHO!

Jaaa, då satt man här på pausen av lektionen och chillar. Riiktigt nice.. Det har gått bra den här lektionen, ÄVEN om jag och Milla ligger en bit efter, men det är inte vårat fel. Förra lektionen så fick vi ingen kontakt med Fari (vår lärare) så vi kunde inte få hjälp. Idag har vi visserligen klarat det själva, men förra gången var vi nog mest irriterade tror jag, haha.. Ingen av oss var på solskens humör kan man säga då..  Men det är jag och Milla i ett nötskal.

Hm, tanken var ju då att man skulle till Joel på fredag på filmkväll, men jag har ett litet problem; jag ska träffa Kitten på dagen efter och hon har bara tid till tre. Det suger lite och jag funderar på att skippa det om inte Jamal vill följa med och sover hos honom istället.. Det låter mysigt, men ja.. Jag vet inte. Känns inte som om jag har gjort så mycket med mina kompisar på ett tag.. Visserligen var man ju på "filmkväll" i fredags med Hannis och Jamal. Men det var ju bara Hannis för att INGEN annan hade tid.. Vafan. Sorgligt. Man planerar i tid tycker man men ingen kan. Är en riktig planerare. Lever nästan för det och har det nästan som en hobby. Älskar att skriva in saker i min lilla kalender och bläddra fram och tillbaka i den för att se vad jag ska göra och vad jag har gjort. Mm.. SKOJ.

Loia har något fel på benet och det gör mig lite orolig. Morsan sa att hon tyckte att vi skulle vänta lite innan vi bestämde oss för att gå till veterinären.. Men jag vet inte, en vecka högst tror jag. Annars blir jag bara mer orolig, för hon haltar extra mycket nu.. Efter promenader speciellt.. Och när hon reser sig upp, egentligen är det nog speciellt då.. Morsan gissar på något fästingburen sjukdom, men.. Jag vet inte. Hon kan ju bara ha ont eller något? Kanske sträckt sig?.. Taito gjorde det en gång, då fick han vila. Aja.. Vi får se.

Och min mobil funkar inte, men just nu ligger en ny och väntar på mig på posten. Yum, yum. Det ska bli nice.. Så jag kan inte nås idag, tyvärr..

HARD WORK, WORK!

Jag bjuder på den här..
Jag bjuder på den här, ok? Woodstock i skolan.