Hjälp! Min Lapphund har blivit en Bullterrier!

Idag när jag kom hem så hördes det ovanligt lite från hundgården. Det var alldeles tyst och man brukar alltid höra våra äldsta hund, Loia, skälla för att hon blir så glad över att se oss igen. Det är alltid lika kul, men såklart även lite jobbigt då hennes skall är öronbedavande många gånger.
I vilket fall så kom jag hem och inte förrän jag var vid hundgården så märkte jag att något var fel; Det var alldeles för tyst.. Jag lyfte blicken från mobilen som jag hade knappat på innan jag såg in i hundgården. Där såg jag en överlycklig Taito men också en väldigt tillbakadragen Loia. Inte förrän hon vred på huvudet så såg jag vad som var fel; Hela hennes nos var uppsvullen samt en del av halsen.
Panik var det första som gick igenom mitt huvud. Det här var något som Taito hade råkat ut för när han var valp (ca. 4 år sedan) och då fick han åka till veterinären. Uppenbarligen hade han blivit biten/stucken av något. Så det första jag tänkte var "Hon kommer dö!".. Men jag lugnade mig med att Taito hade klarat sig så jag skyndade med att hämta vattenhinken och släppa in dem. Dock ville inte Loia gå så mycket.. Så det var jobbigt att få in henne, men till slut lyckades jag. dock ville hon helst bara stå still i hallen på en och samma plats..
Väl inne så försökte jag panikartat få tag på min mamma och min pappa men ingen av dem svarade i telefonerna så efter en timme, med Loia liggandes i hallen, så ringde pappa tillbaka och ja gförklarade för honom vad som hänt.. Så han sa att han skulle skynda hem.. En timme senare kom han hem och fick rusa över till grannen (som har Beagle kennel) för att be om ett nummer till en nära veterinär. Samtidigt så ringde mamma och jag förklarade för henne vad som hänt.
Taito försökte leka med henne, nosa lite och putta på henne sådär som han alltid gör, men hon pep till så hemskt så fort han bara snuddade henne att det skar i mitt hjärta.
Mamma tyckte att vi skulle åka till veterinären, men vi fick lugnande besked av den veterinär vi pratat med på telefon att de tabletter vi fått till Taito förut skulle hjälpa. Så med lite leverpastej och övertalning så fick Loia i sig 12 tabletter och ligger nu ute på gräsmattan och rör sig så lite som möjligt.
Vet inte vad jag hade gjort om hon hade strykit med.. Hon är en sån underbar liten 6-årig bitch att jag hade väl gråtit ögonen ur mig med tanke på allt ståhej runt omkring mig nu. Hade väl tappat fotfästet totalt och bara blivit apatisk eller något.. För hundarna är de ända som faktiskt håller mitt humör uppe mest hela tiden just nu.
Veterinären sa åt oss att ge våra Prednisolon tabletter och låta henne ligga ner och vila så mycket som möjligt. Hoppas det går över.. Kommer inte våga släppa ut henne i hundgården imorgon annars!

Min lilla älskade Loia som jag hittade henne i hundgården. Ännu en bild på min nya  Min nya

På söndag ska jag, Taito och mamma träna agility med Marie! Det ska iallafall bli något kul på en ganska händelslös, tråkig och jobbig vecka.. Hoppas det går bra! Fast jag vet ju att Taito är bra på det mesta, så det kommer nog funka galant!

// Sakito

En snabbis på morgonen.

Tänkte bara skriva en snabbis på morgonen om gårdagen.
Var äntligen i skolan igen efter en veckas sjukdom. Fick träffa alla mina underbara och mysiga vänner. Allt gick bra i skolan, vi hade en snubbe från Hare Krishna på besök på religionen.. Och Japanskan och Psykologin gick superbra! Skönt.
När jag kom hem så åt jag litet, sen fick jag ett sms av Lisa att hon minsann hade Friskis förbud för sin mamma, bara för att hon var sjuk. Så istället fick det bli en promenad. Så vi möttes vid min busshållsplats och gick sedan från ca. halv 7 (jag gick hemifrån 6 ungefär) till klockan 9. Däremellan besökte vi kyrkogården, Brunnsängsskolan, Rosenborgsskolan och även TG's hem.. Samt Ellbe, där vi unnade oss själva en glass. Det var en väldigt skön och ventilerad promenas, precis vad jag behövde.
Nej, nu kommer lite bilder, sen måste jag sticka!

Jag i min nya jeansjacka som jag totalt älskar. :D Tg bestämde sig för att klättra upp i den där.. Saken.. DÅ inte jag och Lisa vågade.
Peace, love and understanding!
// Sakito

Skärholmen shopping!

Herregud, idag var det lite som att åka tillbaka några år i tiden. Det var så sjukt länge sen vi var på Skärholmen att jag knappt minns det. Jag och mamma hade bestämt oss för att åka dit och shoppa skor och vårjacka, och när vi skulle åka så bestämde sig brorsan för att följa med.
Så efter mammas sockerkaksbakande så åkte vi iväg. Jag var så glad och spänd på vad som skulle hittas bland grejerna där. Mindes inte ens hur det såg ut, men det gjorde mig inget. Vi bestämde dock att vi skulle köpa mat till Morris, som mamma hade missat igår. Så det gjorde vi och införskaffade även i lite Dental Stix (vet inte hur bra dom är..) till hundarna. Sen bar det av till Skärholmen. När vi kom dit så såg vi att det bestämt var så att man fick 3 timmars fri parkering. Nice tänkte vi och gick in.
Jag var ute efter en vårjacka och ett par shorts från början. Och mamsen var ute efter ett par gåskor hon kunde ha när hon var ute med hundarna. Så vi började i första butiken vi kunde hitta. Vi svävade runt lite och ittade egentligen bara skor till mamman.. Sen bestämde vi för att äta och efter maten gick shoppingen mycket bättre!
Jag hittade en jeansjacka, vilket gjorde mig lycklig, för jag hade en när jag var liten och det gjorde det mer nostalgiskt. Har alltid velat ha en faktiskt, men det har liksom sällan funnits en snygg. Sen hittade jag smycken till min studentklänning, två halsband och två par örhängen. Trevligt, nu ska man bara välja.. Aja.. Fann även ett par shorts på Lindex och var väldigt nöjd med mig själv.
Till och med brorsan fann ett par byxor som han gillade! Så alla gick därifrån väldigt nöjda. Vi var där i kanske två timmar och tanken var att jag efter skulle möta Lisa och ta en promenad.. Men hon skulle iväg på en middag med familjen, så det får väl bli en annan dag. Har istället fått plugga lite Katakana, men just nu verkar ingenting vilja gå in i mitt huvud.. Har för mycket andra tankar i huvudet just nu, men det ska nog gå bra imorgon ändå, får fortsätta träna, för imorgon är det skolan som gäller efter en veckas sjukdom! Sen är det friskis med Lisa.

Mamma har beställt någon slags matkasse hem tills idag. Vet inte vad jag tycker, det känns lite latmaskigt.. På något vis. Man får typ allt (förutom dricka och sånt där då) och så recept så man kan göra grejerna. Får se hur det går i den här familjen, haha. Kommer typ bara vara jag och pappa nu den här veckan tydligen. Hoppas det funkar då, annars tycker jag att det funkat rätt så bra med så vi hade det innan. Haha..

...


Soo long!
// Sakito