Drakbåtsrodden!

Idag var det då dags för den årliga drakbåtsrodden som alla 3:or i Södertäljes gymnasium får vara med och delta i. Tanken är ju då att man ska ro i en sjukt lång (för 22 personer max + en trumslagare) kanot, utformad som en drake på s åsnabb tid som möjligt. Men det är också en liten tävling i utstyrsel vid sidan om som man kan vinna i..
Vi tog oss an den utmaningen att fixa det där med utstyrsel riktigt ordentligt istället för att satsa på att vinna själva rodden, då vi från början var typ 16 pers som ville ro i klassen. Redan då kändes ju rodden like mjäkig, så vi bestämde oss för att komma på VÄRSTA grejen vi kunde göra när vi var där nere och spexade.
Vår idé blev till slut; Mimare. Och fy fan vad bra vi var!
Vi möttes i skolan vid 9 och fixade oss med smink & kläder. Sen gick vi ner i små grupper till stan och smög ut på marenplan. Folk tittade genast på oss när vi sprang omkring i helsvarta kläder, vitt smink i ansiktet och på händerna samt hattar (en del av oss iallafall) med pappersblommor i händerna som vi gladeligen delade ut till alla. Detta började vi med en timme innan själva rodden. Hela tiden, under denna timma så var vi helt tysta (förutom då vi pratade med varandra i viskläge) medan alla andra klasser körde på att vara så högljudda som möjligt.
Mitt i alltihopa så stannade vi till då och då och gjorde en s.k "Flashmob". Alla stod stilla en stund (vi blev utsatta för lite respektlösa trackasserier ibland, men det gick bra ändå) och började helt plötsligt sedan att röra på sig. Folk var så otroligt imponerade och roade av våran preformance att vi hade så sjukt kul!
Sen kom det till den där stunden så vi skulle ro, men vi bestämde oss för att ha kul och även om vi inte vann så var vi så otroligt bäst ändå!
Så vi fick den blå båten, klädde på oss flytvästar, klev ner i båten och rodde iväg. Lite instruktioner fick vi också och sen bar det av i full fart. Vi tävlade emot dansarna som var typ 22 i sin båt, medan vi var 12 som rodde då.. Och vi kom typ 2 meter efter dom! Är inte det så JÄVLA bra liksom? Tänk om vi hade varit 22 stycken.. Hah.. Men vi är ändå bäst, älskar min klass (iallafall dom som var med, haha) så jävla mycket just nu. Underbaringar.

Så nu kommer lite bilder;

Jag utklädd till mimare. (: Jag och Maria (som var en nätpirat)! En del av min klass!
Stilla nu. (; Sötnos Milla och jag! sötnosar!

Nu ska jag hitta på något annat. Tjollahopp!
// Sakito

Kommentera här: