Nästan klar..

Ah, snart är jag klar med min nya bloggdesign! Gör om och så lite då och då.. Pillar så smått med den alltså fortfarande. Kommer väl göra det tills jag drar, men men.. Vet inte riktigt när jag ska lägga in den bara.. Hmm.. Ah, well, det fixar sig. Jag ska väl göra det lite närmare tills det att jag åker eller något, det blir nog bra.

Mm.. Idag har jag inte gjort så mycket. Mest pysslat lite. Började på en pärlkrokodil, bakade lite, pysslade med min design och så vidare. Inte så mycket ansträngande direkt.. Men jag känner att jag håller på att bli lite sjuk också, så det är nog bra att jag håller mig lugn tror jag. Ska försöka sova länge imorgon så jag får min sömn jag behöver, som jag inte fick inatt då den där ventilationen ville härja som fan.
Borde kanske höra av mig till någon och kolla om någon vill göra något i veckan. Har bara en SKYPE-dag planerad med Gina.. Får se vad som händer, antar jag..


Imorgon har Max namnsadg, hoho!
// Sakito

Blåbärsmuffins.

Jag vet, jag har bakat blåbärsmuffins förut, men den här gången är det ett nytt recept.
Dessa bakade jag med farinsocker i, istället för med vanligt socker och det var första gången för mig. Det gjorde dem lite "knapriga" på ovansidan och gav dem en fylligare smak. Supergoda blev dem, speciellt eftersom vi åt dem när de hade kommit direkt från ugnen!
I receptet står det att det ska vara 150g djupfrysta blåbär, men jag hade bara 145 g och kylskåpsvarma.. Men det gick bra ändå! Man får bara blanda lite försiktigare..

ca. 12 st.
Ingredienser;

280 g vetemjöl
1 msk bakpulver
drygt ½ krm salt
115 g mjukt, ljus farinsocker
150 g djupfrysta blåbär
2 medelstora ägg
2½ dl mjölk
6 msk rapsolja eller 85 g smör, smält och avsvalnat.
1 tsk vaniljsocker/vaniljextrakt
finrivet skal från 1 citron

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker (om du har vaniljextrakt så ska det ner i äggbladningen) och salt i en bunke. Rör sedan i farinsockret och blåbären (obs! Var försiktig när du rör ner blåbären så de inte går sönder om de inte är djupfrysta!)
3. Vispa samman äggen lätt i en annan skål/bunke och tillsätt sedan mjölken, oljan och citronskalet.
4. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och häll ner äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt har blandat, men inte mer.
5. Grädda muffinsarna i ca. 20 minuter tills de har höjt sig, känns fasta och är lätt gyllenbruna.

Enjoy!  // Sakito

Någon som kan gissa?

Någon som kan gissa vad jag håller på att pyssla ihop, kanske?


Ska dock ta en paus och baka lite tänkte jag. Det finns blåbär i köket!

// Sakito