- Crabfishing!

Så idag kunde vi äntligen ta oss ut med "uncle" Mike för att fiska krabba! Han plockade upp oss vid elva tiden med båt och hela köret för att köra vidare till stället vi skulle kasta i båten!
Där mötte vi upp  hans vän Tim som också skulle med och fiska.
I med båten och iväg vi for. Mike hade gett oss klara instruktioner att klä oss varmt - helst med lager - eftersom vädret var sådär idag. Molnigt, lite kyligt men uppehåll!
Efter en stund så var det dags att kasta i burarna, Tim och Mike valde de fem platserna noga, för att sedan tuta vidare till en liten by vid vattnet där man kunde äta lunch.
På vägen hann vi se några gigantiska sjölejon, dock bara huvudet - men det gav oss en ganska klar bild av deras storlek ändå,
I byn åt vi gott och värmde oss lite, jag och Fredrik hann ta en liten promenad och dricka kaffe innan det var dags att hoppa i båten igen. Det var nämligen dags att fiska upp burarna.
Tim tog upp den första, men resten fick Fredrik hjälpa till att kränga upp. Och ja, dessa krabbor var ju inte små.. Fick hålla i två - varav en var ganska livlig. Lite spännande.
Sammanlagt fick vi 8 st krabbor och vi fick sammanlagt 3 krabbor med oss hem.
En mycket trevlig och lärorik dag om krabbor kan man säga!
Sjölejon!


A question to my English-speaking readers; would you like me to translate what I'm writing in to English too or do you want to use google translation?

Kommentarer:

1 Mamman :

Härligt! Vad kul att mi kom ut!!!

Kram
Mor-san

Kommentera här: