- The hike, with a twist. Part One.

Så vi fick vår efterlängtade semester till slut. Efter en del veckor med värmebölja så kunde vi äntligen slappna av och ta det lugnt - samt njuta av varandras sällskap!
Tanken var ju att vi skulle upp och vandra i höga kusten tillsammans, och efter lite förskjutning på det pga skjutna vildsvin, så kunde vi åka upp på onsdagen.
En bra bit är det att köra till Docksta, men det var det ju värt efter 2 stopp på vägen - för Gud så vackert det är!
Vi hade bestämt innan att vi skulle tälta första natten vid friluftsbyn, så vi åkte dit och slog upp tältet direkt, innan vi tog en promenad till närmsta Preem mack för att införskaffa lite kvälls mys.
(null)

(null)

Morgonen efter så vaknade vi skapligt, ungefär som resten av alla glada campers, och plockade ihop oss för att gå ner till receptionen/butiken för att få lite mer info om hur långa sträckorna var. Vi fick tips om en runda som lät härlig att gå samt att skaffa oss mer vatten.
Sagt och gjort så åkte vi upp till det som heter Entré Syd efter att vi inhandlat två stycken 5-liters vattendunkar. Dock upptäckte vi att man inte kunde fylla på där, så vi fick åka ner igen, äta lite och fylla vatten innan vi kunde slänga på oss ryggsäckarna och börja gå.


(null)

(null)

(null)

(null)

Vädret var varmt, fuktig och jättehärligt. Utsikten var fenomenal.
Tyvärr så mådde Ken inte kalas så vi fick stanna 2 gånger på ca 3 km, varav en lite längre, för att vila innan vi kom fram till vår destination. Det gjorde såklart inget, för utsikten var underbar. Bilderna kan nog inte fånga hur vackert det är!
Fram kom vi, till något som heter "Näskebodarna", som låg precis på stranden, med två bryggor och lite små stugor runt omkring. Vi kunde ha gått längre - men valde helt enkelt att stanna där då Ken fortfarande kände sig dålig. 
Inte ett dåligt ställe att stanna på då vi var helt solo på tältplatsen. Troligtvis vill folk inte tälta när de inte kan använda sig utav stormkök och liknande.
Tältet åkte upp, och vi gjorde lite mat i våra Barocook, för att sedan sätta oss på en av bryggorna och äta. Bättre utsikt får man ju leta efter. Vi valde därefter att bara krypa in i tältet och mysa lite innan natten lade sig över oss..

(null)

(null)

(null)

(null)

Fortsättning på detta äventyr kommer i nästa inlägg...

Kommentera här: